Test Your Knowledge: Winter Activities

While falling snow has some Calgarians grumbling about packing on the layers and shovelling walks, for others it’s time for some good old fashioned fun. Calgary has an array of winter wonderland activities residents can partake in to shed the cold weather blues. How much do you know?

Answers are below the hockey rink photo

1>> Of Calgary’s 40 outdoor skating rinks, how many are volunteer run?

a. 15
b. 19
c. 24
d. 34

2>> Of Calgary’s outdoor skating rinks, most are open from mid-December through February. One rink however is refrigerated and therefore open from mid-November to mid-March, name the rink.

a. Bowness Park Lagoon
b. Olympic Plaza
c. Carburn Park
d. Prince’s Island Lagoon

3>> Tobogganing is a popular winter time activity in Calgary. What Calgary park provides a hill for winter time thrill seekers?

a. Confederation Park
b. Deerfoot Athletic Park
c. Prairie Winds Park
d. Stanley Park
e. All of the above

4>> How many groomed cross-country ski trails are there in Calgary?

a. 2
b. 4
c. 6
d. 8

5>> While there are several ungroomed locations to cross-country ski outside of Calgary, there are also places within the city. Name the ungroomed ski area in city limits.

a. West Bragg Creek
b. Beaverdam Flats Park
c. Mt. Shark Trails
d. Ribbon Creek

6>> Throughout the winter, Calgarians can enjoy an old-fashioned Christmas over the weekend during November and December at what popular city spot?

a. Glenbow Museum
b. Calaway Park
c. Heritage Park
d. Chinook Mall

7>> Despite extensive flood damage over the summer, the Calgary Zoo’s Zoolights is still a go this year. How many lights are included in the event?

a. One million
b. 1.5 million
c. 2 million
d. 4 million

8>> Before the 1988 Winter Olympics, Canada Olympic Park was known as what?

a. An empty field
b. Cowtown Slopes
c. West Calgary Ski Hill
d. Paskapoo Slopes

9>> What Calgary park is home to the Lions Festival of Lights featuring “Merry Christmas” written in 17 different languages?

a. Confederation Park
b. Bowness Park
c. Lindsay Park
d. Prince’s Island Park

10>> In the winter months, Canada Olympic Park is visited by roughly how many skiers and snowboarders each year?

a. 150,000
b. 200,000
c. 300,000
d. 350,000

Hockey-Rink---web

Answers: 1.d 2.b 3.e 4.b 5.b 6.c 7.b 8.d 9.a 10.d

2 thoughts on “Test Your Knowledge: Winter Activities

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *